Postează răspuns 
 
Evaluarea subiectului:
  • 0 voturi - 0 în medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Autor Mesaj
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #1
inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
cum se inlocuieste blocul cu butoanele 4wd la hover 5
09-12-2015 03:32 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #2
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Pune o poza Stimabile sa vedem despre ce este vb.
09-12-2015 06:46 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #3
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
İmage
(09-12-2015 06:46 PM)ovidiu_nemteanu Scris:  Pune o poza Stimabile sa vedem despre ce este vb.


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
İmage
10-12-2015 10:08 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #4
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Sper ca ai inteles ca majoritatea dintre noi au modelele vechi. Asa ca nu ma intereseaza piesa ci ansamblul, adica bordul si detaliile zonei in care se gaseste ca sa-ti pot da o sugestie.
Asa din presupuneri cred ca piesa in cauza se afla pe undeva in bordul central care trebuie demontat. La modelul vechi partea centrala se desface foarete usor si ajungi la toata electronica de acolo. Cred ca nu sunt diferente mari de conceptie in ce priveste prinderea bordului ..... asa ca o sa gasesti aici pe site cum se procedeaza ... chiar eu am postat pe la schimbarea culorii luminilor de bord.
11-12-2015 10:17 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #5
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
model din 2013,adusa din croatia,ansamblul este pozitionat orizontal,intre climatizare si scrumiera.Nu mai functioneaza butonul 4H,care este cu totata piesa din poza.Masina are 17 000 km.Prima revizie a fost facuta la Ruse la 14 000 km.Piesa este tot de la ei,venita prin curier.Are butelie GPL toroidala de 40 litri.consum gpl oras 14%,afara 12%.cam ciudata climatizarea,in rest e ok.merge brici.am citit si postarea cu schimbarea culorii.stii cumva un service in bucuresti, in afara de autologex.multumesc anticipat
11-12-2015 07:38 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #6
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
1.- Piesa pe care o ai in imagine nu cred ca este butonul cu bucluc ... cred ca este doar "capacul" butonului. Butonul se afla dedesubt, pe dispozitivul electronic fixat de bord.
2.- cunoscand problemele de la aceasta masina nu cred ca este vorba despre acel buton ci despre dispozitivul care comanda cuplarea sistemului 4x4. Butonul da doar o comanda electrica si cateva dispozitive intra in functie ca sa cupleze cutia de transfer si diferentialul fata. Cine ti-a spus ca este vina acelui buton ? Nu vrei sa ne spui exact ce se intampla cand apesi pe acel buton ? Nu cumva se aude un zgomot ca de releu care se chinuie sa cupleze? Vezi ca este un topic cu probleme la 4x4 si care se refera si la acest aspect. La noi aceste manevre se fac partial electric si partial manual pe cand la tine exista un sistem mai evoluat unde comenzile se fac numai electric prin solenoizi, fara maneta mica, dar cred ca sistemul de baza este aproape identic. Daca este ceea ce cred eu adica doar blocarea cuplajului electric care este situat pe puntea fata, problema se rezolva simplu fara a fi nevoie de service.
3.- Te rog pune niste poze cu intreaga masina si interiorul , detalii motor si pe dedesubt daca se poate ...
4.- nu sunt din Bucuresti si nu stiu ce service sa-ti recomand. Am auzit pe la colegii nostrii ca cel de langa Ploiesti ( Alexandros Motors ) este cel mai bun
11-12-2015 11:40 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
comanr Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 670
Alăturat: Feb 2012
Mesaj: #7
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
@ovidiu
odata un profesor la scoala generala(audiofil ce ne punea discuri cu muzica clasica prin anii 80 la ora de muzica, dar noi fiind prea prosti nu prea sesizam ideea) ne a demonstrat ca un gandac aude cu picioarele, cum, foarte simplu:

a rupt toate picioarele la acel gandac si a batut cu pumnul in masa, logic, gandacul a ramas pe loc, de aici concluzia categorica a fost ca acel gandac aude cu picioarele, contraziceti omul!

logic ca acel buton nu are nici o taina cu adevarata problema a atelajului, e posibil insa sa fie stricat/blocat de la diverse zemuri de spalatorie, daca se simte ca actioneaza eventual se poate si masura ca isi face treaba bine, buba e clar de la mecanismele de cuplaj ale cutiei de viteze din care nu vin confirmari pentru cuplajul 4x4.
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-12-2015 02:08 PM de comanr.)
12-12-2015 02:07 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #8
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
bec stins,nu se simte nici o actiune.diagnostic pus de service din RUSE

(12-12-2015 02:29 PM)cojocariuadrian132@yahoo.com Scris:  bec stins,nu se simte nici o actiune.diagnostic pus de service din RUSE


Fişier(e) ataşate Thumbnail(uri)
İmage
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-12-2015 02:39 PM de cojocariuadrian132@yahoo.com.)
12-12-2015 02:29 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
comanr Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 670
Alăturat: Feb 2012
Mesaj: #9
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
4L functioneaza?
masina trece in 4x4 low?
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-12-2015 03:46 PM de comanr.)
12-12-2015 03:45 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #10
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
da,4l cupleaza
12-12-2015 05:27 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #11
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Stimabile,
Lucrurile cred ca stau cam asa :
1.- Piesa pe care o ai ai cumparat-o de pomana.
2.- Trebuie desfacut bordul care cred ca se face dupa cum am expus noi pe aici. Acolo o sa gasesti adevaratul buton ( un mini contact ) si vei avea acces direct la acesta . Trebuie vazut daca acel contact nu a suferit vreo trauma ( lovitura, deformare etc) si se actioneaza direct pentru ca acea masca din plastic pe care vrei s-o inlocuiesti poate nu se inconvoaie suficient pentru a efectua contactul si atunci se mai ajusteaza pe ici pe colo sa apese bine ( poate avea bavuri, deformari etc.)
3.- Daca nu este nimic de la pct.2 este posibil sa se fi oxidat contactele ( de regula aceste microcontacte sunt lipite de placa de baza electronica ) ... se poate unge cu spray pentru contacte si se incearca iar functionarea lui
4.- Daca nu si nu trebuie scoasa placuta pe care este prins butonul si facut contactul pe direct ( cu un fir de sarma se scurtcircuiteaza ploturile ) .... daca este asta ( adica se efectueaza contactul pe direct) butonul trebuie dezlipit si schimbat, destul de facil pentru o persoana cu cunostinte si abilitati specifice.

Pana acolo forteaza putin la apasarea acestui buton din exterior ( mai ferm dar nu exagerat) si poate se deblocheaza .
Intrebarea care se pune: ai vazut vreodata acest buton functional , adica s-a aprins ledul de deasupra care indica intrarea in functie a sistemului ?
Cum se intampla? Ledul de deasupra la 2L este aprins? Cand apesi pe 4x4 se stinge ledul de la 2L si ca sa cupleze trebuie sa apesi din nou pe 2L? Explica te rog ...
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-12-2015 06:16 PM de ovidiu_nemteanu.)
12-12-2015 06:12 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #12
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
sigur la 1300 km cupla si se aprindea si becul.la 3000 la fel.apoi masina a fost imprumutata.s-a reintors pe la 14 000 km,dar nu am verificat atunci.mai tarziu am vazut.deci led 2l aprins,apas 4x4 nu se stinge 2l si nu aude nimic gen sunet cuplaj.apas 4l se stinge 2l si cupleaza 4l bec aprins 2l stins si invers.am apasat si mai fortat 4h, nici o actiune,bec stins 2l aprins sau 4l.am incercat si in mers linie dreapta si stationat.aceleasi simptome
12-12-2015 08:20 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #13
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Am inteles ... Avand in vedere ca nu am schemele electrice ale acestui tip ... nu mai am solutii, adica sa gasesc pe undeva un punct de contact pentru a simula actionarea 4H. Asa ca singura solutie ramasa ar fi sa demontezi bordul, sa ajungi la acel contact si sa procedezi cum am spus: intai curatare cu spray si apoi fuctie de ce gasesti pe acolo si cum se poate ajunge la montajul electric.
Demontarea la plansa centrala la modelul clasic este foarte usoara si se face in 15 min. Urmareste ce s-a scris pe aici http://www.gwm-club.ro/forum/showthread.php?tid=202
(Acest mesaj a fost modificat ultima dată: 12-12-2015 09:42 PM de ovidiu_nemteanu.)
12-12-2015 09:39 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
comanr Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 670
Alăturat: Feb 2012
Mesaj: #14
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
parerea mea e ca daca iti functioneaza 4L si 2H nu ai nevoie de nimic altceva, practic astea sant cele doua moduri in care eu folosesc masina, 4H nu prea are sens la hover, butonul a oxidat probabil de la nefolosire sau a intrat ceva zeama de la spalatorie in el, la mine s au blocat butoanele de la clima tot asa.
13-12-2015 09:32 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
gfery Deconectat
Senior Member
****

Mesaje: 352
Alăturat: Feb 2013
Mesaj: #15
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
toti sunteti siguri ca e din placa aia electrica... da' daca nu mai cupleaza cutia de transfer cum trebe, nu confirma cuplajul si ca atare nu se mai aprind ledurile?

numa zic..
13-12-2015 11:49 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #16
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Da Fery corect dar ar trebui sa se auda cuplajele cand functioneaza, ceea ce nu se intampla ... si la noi daca nu cupleaza sistemul are cateva incercari si se aud dinstinct. Adrian afirma ca nu se aude nimic deci as crede ca nu se lanseaza comanda elecrtrica. Pot fi si multe altele ... de exemplu acel buton este conectat la un multiplexor la care nu mai functioneaza bufferul ( un simplu tranzistor ) corespondent acelui contact.... dar sa nu intram in detalii pana nu stim ce se intampla cu acel contact .
14-12-2015 08:54 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
gfery Deconectat
Senior Member
****

Mesaje: 352
Alăturat: Feb 2013
Mesaj: #17
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
(09-12-2015 03:32 PM)cojocariuadrian132@yahoo.com Scris:  cum se inlocuieste blocul cu butoanele 4wd la hover 5


mie imi place ca acest topic a inceput cu o afirmatie, pe care toata lumea a considerat-o o intrebare.
15-12-2015 08:38 AM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
comanr Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 670
Alăturat: Feb 2012
Mesaj: #18
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Big Grin
15-12-2015 07:27 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
cojocariuadrian132@yahoo.com Deconectat
Junior Member
**

Mesaje: 18
Alăturat: Dec 2015
Mesaj: #19
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Salutare si LA MULTI ANI , pentru toti posesorii de HOVER.Am rezolvat problema cu butoanele 4wd ,prin inlocuirea ansamblului.Am inceput cu demontarea capacelor laterale din dreptul scrumierei,capacul schimbator viteze,scrumiera si apoi blocul cu climatizarea si ansamblul cu butoanele respective.ansamblul are 4 suruburi si o cupla.Am conectat cupla la ansamblul nou si a cuplat imediat.Acum o sa incerc sa demontez butonul sa vedem ce este inauntru.
07-01-2016 05:39 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
ovidiu_nemteanu Deconectat
Super Moderator
******

Mesaje: 1,139
Alăturat: Jan 2012
Mesaj: #20
RE: inlocuire blocul cu butoanele 4wd?
Stimabile pune niste imagini facuta cu telefonul care sunt mai bune decat o explicatie pe doua pagini.
07-01-2016 07:06 PM
Găseşte toate mesajele acestui utilizator Citaţi acest mesaj într-un răspuns
Postează răspuns 


Săritura forum:


Utilizator(i) care navighează în acest subiect: 1 Musafir(i)

Powered by MyBBRomania.net