Forum GWM-Club.ro

Versiunea integrală: Cu cat vom cumpara combustibil in 2012 ?
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Anul viitor, benzina şi motorina ar putea ajunge la 7 lei/litru. Aceasta afirmatie apartine presedintelui Asociaţiei Benzinarilor Particulari, Ion Tache. “La sfârşitul anului, am putea vedea un preţ de 6 lei pe litru la aproape toate produsele petroliere, iar în cursul anului viitor, preţul carburanţilor ar putea ajunge la 7 lei pentru un litru”, a declarat la Europa FM Ion Tache.

La ritmul in care cresc preturile carburantilor, acestea ar putea depasi pragul de 6 lei pana la sfarsitul anului in curs, urmand ca in 2012 sa cumparam benzina si motorina la peste 7 lei pe litru. Aceste scumpiri vin odata cu stabilirea unui nou curs pentru calcularea accizelor (de la 4,2655 lei la 4,3001 lei).

Nu cred ca aceste cresteri continue de preturi la carburanti pot fi stavilite in vreun fel de guvernul roman, ceea ce va duce rapid la cresteri de pret in toate domeniile.
Mariana Gheorghe, CEO OMW Petrom, a declarat ca piata de carburanti si de gaze va fi relativ stabila in 2012, urmand sa depinda doar de evolutia economiei romanesti, conform NewsIn.
“In privinta pietei romanesti de carburanti si de gaze, vedem o relativa stabilitate, foarte mult depinzand de evolutia economiei si de cresterea economica din Romania.

Cum cresterea economica in Romania e o himera, trag concluzii ca suntem intr-un moment extrem de prost. La nivel personal varianta masinii electrice nu reprezinta inca o solutie viabila datorita pretului mare al acestor modele. Poate doar sa cumpar o masina mica de oras si sa apelez la domnul inginer Daniel Marinescu, sa o doteze cu un motor electric.(http://garajelectric.ro/)

Sursa: http://autopromo.wordpress.com/2011/10/1...l-in-2012/
Momentan, GPL-ul este o solutie "salvatoare". Pretul sau fiind situat in jurul a 3lei. Probabil va creste si acesta, dar intotdeauna se va situa aproape de jumatatea pretului la cel mai ieftin sortiment de benzina-motorina.
Noi , ca si tara, prin privatizari masive am pierdut controlul asupra a orice fel de pret. Nu doar asupra pretului combustibilului. Este vorba de faptul ca noi nu mai putem sa intervenim decat daca Guvernul se binedispune si are bani de investitii prostesti cum ar fi subventionarile. Dar sa subventionezi combustibilul este sinucidere curata pentru Romania.

Deci vom plati pentru benzina exact cat vor cere companiile petroliere Smile
URL de referinţă