Forum GWM-Club.ro

Versiunea integrală: RAR-ul mareste taxele de autorizare ale service-urilor.
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Incepand cu data de 1 octombrie a intrat in vigoare o decizie a Registrului Auto Roman (RAR), decizie prin care cresc de 10 pana la de 20 de ori taxele de autorizare a celor peste 7.000 de ateliere auto care-si desfasoara legal activitatea in Romania.
Astfel, ne asteapta o dublare a pretului manoperei pentru reparatiile auto.

Urmeaza ca tot mai multi romani sa apeleze la service-uri clandestine, neautorizate, unde sa nu beneficieze de vreo garantie.
Indirect, masura RAR va duce si la scumpirea semnificativa a politelor de asigurare, firmele de asigurari aruncand costurile ce le revin tot pe umerii soferilor”, spun cei de la ASSAI (Asociatia Societatilor de Service Auto Independente).

RAR a schimbat sistemul de calcul al taxei de autorizare a unitatilor reparatoare, astfel incat daca pana in urma cu o luna un service achita o suma fixa de aproximativ 1.000 lei pentru autorizare, acum costurile de autorizare ale unui service se vor ridica la 11.131 lei pentru 20 de marci auto.

Asa ca dupa ce ca am fost obligati sa cumparam masini de afara, obligati sa le inmatriculam in tari vecine, acum suntem obligati sa apelam la cunoscuti sa le reparam sau sa mergem pentru intretineri tot la vecini (bulgari, unguri, etc).

Rusine.

Sursa: http://autopromo.wordpress.com/2011/11/0...ce-urilor/
Pana acum, tot ce am putut sa fac singur am facut fara nicio ezitare, iar ce nu am putut singur, am facut cu prietenii, de putine ori am apelat la service-uri. Pe langa faptul ca si pana acum preturile au fost mari si nejustificate in service-uri si reprezentante, nici nu te puteai baza pe ceea ce iti faceau ei la masina si am avut destule situatii in care a trebuit sa refac eu munca celor din service pentru ca a fost facuta PROST!
Oficialii RAR: Majorarea taxelor de service nu va duce la cresterea manoperei

Registrul Auto Roman (RAR) vine cu o serie de clarificari referitoare la posibila crestere a manoperei pentru reparatiile auto.

Oficialii RAR sustin ca suplimentarea taxelor pentru acordarea autorizatiei anuale pentru atelierele auto in functie de activitatile prestate si numarul de marci reprezentate nu ar trebui sa influenteze costul manoperei."In realitate, costul minimal pe care RAR il solicita nu poate influenta preturile de reparatii, intrucat ele sunt nesemnificative raportate la un numar minim normal de vehicule reparate pe fiecare marca.Acordarea autorizatiei diferentiata pe marci si activitati va viza indeosebi calitatea lucrarilor efectuate pentru diverse marci de vehicule, asumarea responsabilitatii service-urilor privind activitatile pe care solicita sa le desfasoare si ordonarea operatorilor din piata serviciilor de tip service auto in functie de capacitatea tehnologica, numarul de angajati si in nici un caz dupa ambitiile personale ale patronilor de ateliere auto.", se arata intr-un comunicat RAR.
URL de referinţă