Forum GWM-Club.ro

Versiunea integrală: BYD Auto va deschide o fabrica de asamblare in Bulgaria
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Compania chineză BYD, un lider la nivel mondial in ceea ce priveste productia de masini electrice, autobuze, baterii si iluminat cu LED-uri, și gigantul energetic bulgar Bulmineral au semnat un acord de colaborare pentru a construi o fabrica de asamblare auto. Societatea se va numi Motors Auto Group si va fi localizata în orașul Breznik, la aproximativ 50 km vest de capitala bulgară Sofia.

Usachev Alexandru, Chief Executive Officer al Bulmineral a declarat ca noua societate va produce automobile electrice și autobuze electrice. La ceremonie au participat Bojkov Valentin, director executiv al Agenției Bulgare a Transporturilor Rutiere și Li Hong, prim-secretar al Ambasadei Chinei la Sofia. Primul lot de autobuze este de așteptat să fie lansat în luna februarie 2013 urmand ca la capacitate maxima, fabrica sa produca 40-60 autobuze de o lună. Usachev Alexandru a mai spus ca producția va fi extinsă, urmand ca in Bulgaria sa fie produsa întreaga gamă a BYD masini electrice, baterii si lumini LED.

Acesta este al doilea proiect de colaborare in industria auto dintre China si Bulgaria. În luna februarie, producatorul chinez Great Wall Motors a deschis o uzina de asamblare auto în apropierea orașului Lovech din nordul Bulgariei, împreună cu partenerul său bulgar Litex Motors. La capacitatea maxima, in 2015, uzina va putea produce 50.000 de vehicule anual.

Sursa: http://autopromo.wordpress.com/2012/12/2...-bulgaria/
Normal ca toti se duc in Bulgaria. Taxe mici, impozite mici, fara prea multa birocratie, mana de lucru ieftina, etc etc etc. Poarta perfecta de intrare in UE.
Va recomand sa mai intrati din cand in cand pe siteul http://www.greatwall.bg/.
Eu am ramas surprins cand am vazut ca din vara vor avea disponibile la vanzare H6 si toata gama Voleex.
Super tari bulgarii si chinezii.
URL de referinţă